utorak, 26. septembar 2017.

Prva grupa penzionera iz Rakovice krenula na besplatan izlet

Predsednik gradske opštine Rakovica Vladan Kocić ispratio je danas prvu grupu penzionera na besplatni izlet. Grupa od  sto penzionera danas će obići Lazarevac, Babinu reku i znamenitosti tog dela Srbije. Predsednik Kocić poželeo je našim najstarijim sugrađanima srećan put i dobar provod.
Besplatne izlete za penzionere organizovali su zajedno Gradska opština Rakovica i Grad Beograd.

Izleti se organizuju svakog utorka, srede i četvrtka sve do kraja novembra. Osim područja Lazarevca i Babine reke, predviđeni su obilasci arheološkog nalazišta u Vinči do kojeg se ide brodom, obilazak Šumadije (Orašac, Oplenac), Fruške gore i Sremskih Karlovaca, Brankovine, Srema (Kupinovo, Pećinci),  Smederevske tvrđave i okoline Smedereva.Za sve izlete za najstarije sugrađane obezbeđen je licenciran vodič, a očekuje se da do kraja novembra na besplatne izlete ode više od 3.000 penzionera.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti od 20. septembra pozivom na broj telefona 011/7850-154, ili na i-mejl adresu usluzbigradjana@rakovica.rs. Osobe koje se prijavljuju za besplatan jednodnevni izlet potrebno je da ostave ime i prezime, godine, adresu i broj telefona.