četvrtak, 12. oktobar 2017.

Koncert Dejana Mlađenovića u Starom dvoru

U Svečanoj sali Skupštine grada sutra od 20 časova, publika Bemusa biće u prilici da čuje koncertno izvođenje dela za solo violinu Johana Sebastijana Baha na violi, što je veoma redak podvig i u internacionalnim okvirima. Ovaj zahtevan umetnički poduhvat izvešće naš priznati violista Dejan Mlađenović. Ulaz na koncert je slobodan.

Tokom poslednjih deset godina, Mlađenović je održao više od 150 koncerata kao solista, nastupajući sa mnogim značajnim kamernim ansamblima, simfonijskim orkestrima i poznatim pijanistima u prestižnim koncertnim dvoranama u Parizu, Londonu, Oksfordu i Moskvi. U više navrata je sa poznatim dirigentima izvodio neke od najznačajnijih koncerata za violu nastalih tokom 20. i 21. veka, kao što su koncerti Alfreda Šnitkea, Gije Kančelija, Kšištofa Pendereckog ali i naših kompozitora – Ivane Stefanović, Ivana Jevtića i Vlastimira Trajkovića.  

Pored aktivne karijere koncertnog soliste, Dejan Mlađenović je redovni profesor viole na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u čijoj klasi je diplomiralo, magistriralo i svoje doktorske umetničke projekte odbranilo više od četrdeset studenata.