ponedeljak, 16. oktobar 2017.

Mladenović: Unapređenje saradnje grada i Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je danas u Starom dvoru ko-direktora Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Viktora Pavloviča Guljeviča, kao i direktora Centra sa srpske strane Bojana Glamočliju.

Mladenović i Guljevič su se složili da postoji prostor za nastavak i unapređenje saradnje grada Beograda i Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. Grad Beograd nije zaboravio, naveo je Mladenović,  sve što je Srpsko-ruski humanitarni centar uradio za glavni grad naše zemlje u majskim poplavama 2014. godine, ali i u drugim prilikama kada je Beograd ili bilo koji drugi deo Srbije bio na udaru elementarnih nepogoda.

Zamenik gradonačelnika je istakao da je imao priliku da se uveri u masovnost i organizovanost ruskih volonterskih službi u sistemu jedinica civilne zaštite i centara za vanredne situacije. On je Guljeviča upoznao sa istorijom Beograda, počevši od rimskog doba, preko turske vladavine do trajnog prelaska grada u srpske ruke. 

Guljevič, koji bi naredne nedelje trebalo da bude imenovan za direktora Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, ocenio je da dva prijateljska naroda mogu da unaprede saradnju na mnogim poljima. 

Sastanku su prisustvovali član gradskog veća Radenko Durković, kao i načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Rade Milošević.