ponedeljak, 16. oktobar 2017.

Mladenović: Za radove na ulicama Beograda izdvojeno preko dve milijarde

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović potvrdio je da će najveći deo radova na ulicama Beograda biti završen do 16. novembra, kao i da je grad za rekonstrukciju nekoliko velikih ulica i trgova izdvojio više od dve milijarde dinara.

Mladenović je za „Beogradsku hroniku“ rekao da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i da kašnjenja za sada ne postoje.

– Sve se odvija pod stručnim nadzorom, a dužina trajanja radova predviđena je još u tenderskoj dokumentaciji. Nismo imali većih neplaniranih problema, a podsetiću da je leva strana Bulevara oslobođenja završena dve nedelje pre roka, dok je rekonstrukcija Ruzveltove stigla do najteže i poslednje – četvrte faze. Na Trgu  Slavija se radi i uređenje parka, pa će po okončanju radova na samoj saobraćajnici građani na raspolaganju imati i novi park – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, aktuelni radovi na beogradskim ulicama koštaju više od dve milijarde dinara.

– Ruzveltova ulica nije rekonstruisana od kraja devedesetih godina prošlog veka, dok je Bulevar oslobođenja poslednji put renovinan početkom osamdesetih. Ulaganje ovoliko velikog novca bilo je u potpunosti opravdano jer ćemo srediti veoma važne saobraćajnice – pojasnio je zamenik gradonačelnika.

Mladenović je istakao da će Bulevar oslobođenja sa Trgom Slavija koštati preko milijardu dinara, a park na Slaviji oko 200 miliona. Kada je u pitanju Ruzveltova ulica zajedno sa Ulicom Mije Kovačevića, naveo je Mladenović, troškovi su blizu milijardu.

– Što se tiče Brankovog mosta, grad je za sanaciju izdvojio preko 200 miliona dinara, a radovi će tamo najduže trajati. Ipak, očekujemo da ćemo u decembru imati konkretne pomake kada je u pitanju završetak rekonstrukcije Brankovog mosta – naglasio je Mladenović.

On je dodao da ukoliko dođe do kašnjenja greškom izvođača radova, on će sigurno morati da plaća penale, a isti slučaj važi i za troškove izazvane tim kašnjenjem. Pratimo dinamiku radova, dodao je Mladenović, te poručio da ne očekuje da će do toga doći.