četvrtak, 19. oktobar 2017.

Penzioneri i gimnazijalci u zajedničkom razledanju prestonice

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ispratili su danas penzionere i učenike Osme beogradske gimnazije na besplatno razledanje prestonice turističkim autobusom u organizaciji Udruženja za zaštitu mladih i podršku Grada Beograda. 

Petronijević je istakao da je cilj ovog pilot projekta da naši najstariji sugrađani, koji su gradili Beograd i državu, prenesu iskustva mladim ljudima.
 
–U toj sinergiji najstarijih sugrađana i naših gimnazijalaca, koji će jednog dana preuzeti vođenje ovog grada, može dođi do novih ideja čiju će realizaciju Grad Beograd uvek podržati. Ideja je da se ovaj pilot projekat nastavi i tokom ove, ali i narednih godina, uz konsulatacije sa Beograđanima – istakao je Petronijević za Beoinfo.

Nataša Stanisavljević je podosetila da je Vlada Republike Srbije proglasila 2017, za godinu međugeneracijske saradnje. 

– Grad Beograd konkretno ovakvim primerima podstiče međugeneracijsku saradnju, dok će ovaj i slični projekti omogućiti razmenu iskustava, druženje, ali i podsticati solidarnost među generacijama. Moramo da vodimo računa jedni o drugima, i pre svega da osluškujemo potrebe naših najstarijih – ukazala je Stanisavljević i poželela putnicima da uživaju u razledanju turističkih atrakcija srpske prestonice. 

Predsednik Udruženja za zaštitu mladih Ivan Đorđević se zahvalio Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na realizaciji ove ideje, i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena i ubudućnosti. Druženje i razgledanje grada, uz prisutvo turističkog vodiča, organizuje Grad Beograd uz podršku Turističke organizacije Beograda.