petak, 17. novembar 2017.

Svečano otvoren 14. Pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište”

Četrnaesti Pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište” otvoren je danas u foajeu Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”. Pred velikim brojem dece i gostiju,festival je otvorio Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine Zvezdara i predsednik Saveta festivala.

Ignjatović je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da otvori Festival koji 14. put organizuje Opština Zvezdara, a na kojem će posetioci, u periodu od 17. do 23. novembra, moći da uživaju u najboljim predstavama za decu iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Republike Srpske. On je istakao da će Opština Zvezdara i dalje veliku pažnju poklanjati programima za najmlađe i izrazio nadu da će svako sledeće „Zvezdarište” biti uspešnije od prethodnog.

U svečanom programu otvaranja „Zvezdarišta” učestvovali su cirkuski artisti i žongleri „Ineks Cirkus Teatra”, kao i plesači Plesnog kluba „Spin”.

U takmičarskom delu Festivala biće odigrano 14 predstava u izvođenju 13 pozorišta iz 12 gradova iz 4 zemlje, po izboru selektora Željka Hubača.

Sve predstave u takmičarskom delu Festivala gledaće i ocenjivati članovi stručnog žirija (Igor Vuk Torbica, jedan od najznačajnijih reditelja mlađe generacije, Svetlana Sretenović, glumica i dramski pedagog,  sa višegodišnjim iskustvom u žiriranju festivala za decu i Milica Piletić, dramaturg i dramska spisateljica, dobitnica Mihizove nagrade) i Dečjeg žirija.