sreda, 22. novembar 2017.

Obilazak Muzeja Nikole Tesle u okviru projekta „Upoznajmo Beograd”

U okviru projekta „Upoznaj Beograd” član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišao je danas, zajedno sa sugrađanima Muzej Nikole Tesle. 

Muzej su obišli đaci srednje škole „Nikola Tesla” i članovi Udruženja osoba sa invaliditetom, a Petronijević je istakao da je cilj ove akcije da što više naših sugrađana obiđe značajne tačke grada i detaljnije se upozna sa istorijom Beograda, značajnim istorijskim dešavanjima i ličnostima koje su u njima učestvovale.

–    Od početka projekta obišli smo muzeje Vuka Karadžića, Dositeja Obradovića, Muzej savremene umetnosti, a danas obilazimo Muzej Nikole Tesle i nastavićemo da mlađe, ali i starije koji to žele, upoznajemo sa svim istorijskim biserima Beograda. Mislimo da je važno da se svi upoznamo sa istorijom grada i da ostvarimo dobru sinergiju između mlađih i starijih generacija. Udruženja osoba sa invaliditetom koja su se priključila projektu daju mu dodatnu snagu i nadamo se da će se ovaj i slični projekti nastaviti i u narednim godinama – kazao je Petronijević, pozvavši sve zainteresovane da svojim inicijativama unaprede ovaj projekat.

Podsetimo, projekat „Upoznaj Beograd” započeo je obilaskom grada otvorenim autobusom, a Petronijević ističe da se lokacije biraju na osnovu sugestija i predloga sugrađana.