petak, 24. novembar 2017.

Grad Beograd na Šestom međunarodnom sajmu sporta

Grad Beograd učestvuje na Šestom međunarodnom sajmu sporta koji je danas pod sloganom „Srbija, zemlja sporta”, otvoren u Hali 1 Beogradskog sajma. Sajam traje do nedelje, a otvorio ga je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Organizator je Sportski savez Srbije, a pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta. Ulaz je slobodan.

Prema rečima v.d. gradskog sekretara za sport i omladinu Zorana Jovanovića ovaj sajam predstavlja pravu priliku da Sekretarijat za sport i omladinu prezentuje svoj rad i programske aktivnosti koje obuhvataju vrhunski, takmičarski, rekreativni i školski sport, kao i sport osoba sa invaliditetom na teritoriji Beograda.  

- Već četvrtu godinu zaredom učestvujemo na Sajmu sporta, jer je to jedan od načina za upoznavanje i razmenu iskustva sa svim učesnicima u sistemu sporta, koji su takođe prisutni na ovoj manifestaciji – rekao je Jovanović.

On je podsetio da je Grad Beograd ove godine bio domaćin velikom broju stranih takmičara i sportskih delegacija, učesnicima velikih i značajnih takmičenja.  Dodao je da će takva praksa biti nastavljena u narednoj godini kada će u Beogradu biti održano više od 90 takmičenja u različitim sportskim granama, uz podršku Grada. 

- Beograd će naredne godine biti domaćin najuspešnijim evropskim košarkaškim klubovima, jer će se na parketu Arene Beograd odlučivati  o novom šampionu evropskog kontinenta. Fajnal for Evrolige, koji će se održati u maju sledeće godine, biće najveći sportski događaj u našoj prestonici, koji će siguran sam, privući veliki broj domaćih i stranih ljubitelja košarke i veliki broj stranih turista – rekao je Jovanović i pozvao sve ljubitelje sporta da u dane vikenda posete ovu već tradicionalnu sportsku manifestaciju.

Otvaranju sajma prosustvovao je i podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajačić.