sreda, 6. decembar 2017.

Mladenović: Grad Beograd podstiče komunikaciju sa građanima

Akcija „Da se radi i gradi po tvom” podrazumeva učešće sugrađana u predlaganju projekata za teritoriju grada ili opštine na kojoj žive, podsetio je danas u emisiji „Dobro jutro Srbijo” na TV Hepi zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović. 

– Projekat je vredan 200, odnosno sa svim opštinama 370 miliona dinara i pozivamo građane da učestvuju i glasaju za projekte za koje misle da treba da se realizuju u našem gradu. Sa akcijom ćemo nastaviti i sledeće godine, a njena suština je upravo podsticanje dvostrane komunikacije sa građanima. Sugrađani svoje predloge mogu dati preko aplikacije „Beokom servisa” ili ličnim dolaskom u neku od beogradskih opština i popunjavanjem anketnog listića, a oni projekti koji dobiju najviše glasova biće i realizovani – istakao je Mladenović.

On je podsetio i na dobar uspeh u akciji izdavanja senior kartica istakavši da je do danas ove benefite iskoristilo više od 120.000 starijih sugrađana.

Govoreći o manifestaciji „Beogradska zima”, Mladenović je kazao da će ove godine biti organizovan veliki broj manifestacija koje će tokom predstojećih praznika obogatiti kulturnu ponudu grada. 

– Program je već započeo, a pred nama je veliki broj manifestacija, počev od onih na Trgu republike, ispred Opštine Zvezdara, na Beogradskom sajmu, Savskoj promenadi, kod Doma Narodne skupštine, Hrama Svetog Save, na Kalemegdanu, platou ispred Doma omladine, kod tržnog centra „Rajićeva” i na drugim lokacijama. Tu su i klizališta na Tašmajdanu, Adi Ciganliji, Trgu Nikole Pašića i druga dešavanja, i sve to u trajanju od gotovo dva meseca. Zajedno sa verskim praznicima koji nas očekuju u januaru, uspeli smo da sva dešavanja obuhvatimo prigodnim i dobro osmišljenim programom. Pored gradskih manifestacija, tu su i opštinske akcije koje postaju tradicionalne poput „Ulice otvorenog srca” koju pored grada sprovodi i svaka opština u svojim centralnim ulicama – kazao je Mladenović, koji je podvukao da se očekuje da prema broju stranih posetilaca ova godina bude rekordna.

On je takođe istakao da je Beograd poslednjih godina doživeo veliki turistički bum kako u broju turista tako i u izgradnji hotelskih lanaca, otvaranju manjih objekata i hostela. 

– To je dobar pokazatelj da sve ide u pozitivnom smeru, jer dolazak velikog broj turista otvara sve grane privrede i zato je veoma značajno da ih privučemo kvalitetnim i atraktivnim sadržajem, ali i da ih nagovorimo da se vrate. Očekujemo da broj turista nastavi da se povećava, što će se sigurno i dogoditi otvaranjem direktne avio-linije sa Kinom – rekao je zamenik gradonačelnika.

Mladenović je ukazao i na uspeh Beogradskog polumaratona, istakavši da je uprkos niskoj temperaturi, energija više od 4.000 učesnika bila sjajna i optimistična.