sreda, 6. decembar 2017.

Mladenović: Čvrsta saradnja države i privrede uslov napretka društva

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović obratio se prisutnima večeras na 32. dodeli godišnjih nagrada „Beogradski pobednik” koje dodeljuju Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda. Andreja Mladenović je tom prilikom rekao da ovu nagradu još od 1985. godine zaslužuju i dobijaju ugledni privredni subjekti i pojedinci.

– Velika je čast zaslužiti nagradu Privredne komore Beograda, institucije koja u vremenima punim izazova i prepreka uspešno pomaže onima koji rade, zapošljavaju i školuju. Razvoj privrednog ambijenta u Beogradu znači razvoj privrednog ambijenta u čitavoj Srbiji. Zato naša prestonica mora da nastavi da se razvija jer je to način da zemlja ide napred – rekao je Mladenović.

Grad Beograd ima ambiciozne investicione planove, za koje se nadam da ćemo ih sprovesti u delo, zajedno sa našim komorama, dodao je Mladenović.

– Za ubrzani privredni i opšti napredak društva neophodno je uspostavljanje čvrste saradnje države i privrede sa ciljem da se dobre ideje pretvore u što više komercijalnih proizvoda. Upravo zato, ponosni smo na našu saradnju prilikom organizovanja mnogobrojnih manifestacija privrednog karaktera, poput „Beogradskih investicionih dana”, kao i na aktivno učešće komore u izradi Strategije razvoja Beograda i  radu Saveta za zapošljavanje – naveo je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika dodao je da će Beograd i u buduće biti prava adresa za sve one koji žele da daju doprinos razvoju grada i zemlje. On je svim dobitnicima čestitao i poželeo im mnogo uspeha u daljem radu.

Milovan Kocić, potpredsednik PKS, napomenuo je da su dobitnici nagrada ponos Beograda i čitave zajednice jer su nosioci razvoja srpske privrede. Direktor PKB Milivoje Miletić ocenio je da cilj nije samo u dobijanju nagrada već i u tome da se promovišu rad i rezultati, što treba da bude primer svima. On je pozvao sve privrednike da nastave da sarađuju. 

Jedan od „Beogradskih pobednika” su i JKP „Gradske pijace”, a zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović nagradu je uručio direktoru Ivanu Soču.