petak, 15. decembar 2017.

Sve veći broj prodajnih objekata u Obrenovcu deo senior kluba

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš obišli su tri trgovinska objekta u Obrenovcu koja su od danas postala deo senior kluba. To znači da u objektima na kojima se nalazi obaveštenje o ovoj usluzi penzioneri mogu da ostvare uštede pri kupovini.

Nataša Stanisavljević rekla je da sa ove tri kompanije u Obrenovcu ima ukupno 19 novih prodajnih mesta koja su partneri u ovom projektu.

– Cilj nam je da svakodnevno omogućimo novi broj firmi, jer svaka nova firma omogućava dodatne popuste penzionerima. U ovom trenutku imamo 145.000 izdatih kartica, više od 140 firmi i 450 prodajnih mesta. Mi ćemo i dalje razvijati senior karticu Grada Beograda – navela je Nataša Stanisavljević. 

Ona je zahvalila predsedniku opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću na zalaganju i svakodnevnim aktivnostima kojima pomaže najstarijim sugrađanima u toj opštini.

Od danas popusti uz senior karticu u Obrenonvcu mogu se ostvariti u prodajnom objektu „NS Bomi”, čiji se marketi osim u Obrenovcu nalaze i u Boleču, Barajevu i Mirijevu, kao i u prodajnom objektu „Tonči plus” i „Vukenović 1”.

Darko Glavaš rekao je da je ovo najbolji način da se lokalna zajednica još više približi svojim sugrađanima.

– Dobra je stvar što su opština i lokalni prodavci sa ove opštine sugrađanima ponudili mogućnost da uštede deo novca – naveo je on i pozvao privrednike sa teritorije grada Beograda da se priključe ovom programu kako bi zajednički pomogli najstarijim sugrađanima.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković precizirao je da su u Obrenovcu izdate 5.243 senior kartice, što je trećina stanovništa u toj opštini koji imaju penzionerski status.

– U objektima koji su od danas postali deo senior kluba, uštede od pet do 15 odsto moći će da se ostvare od ponedeljka, 18. decembra. Ovo je dokaz da naši privrednici veruju u Vladu Republike Srbije, Grad Beograd i Opštinu Obrenovac. Pozivam i ostale zainteresovane da se pridruže ovom projektu i omoguće penzionerima da žive bolje – objasnio je Čučković.

On je pozvao i ostale penzionere, kojih je blizu 10.000, da preuzmu senior karticu u zgradi Opštine Obrenovac ili u obejktima mesnih zajednica, a postoji i mogućnost za one koji ne mogu lično da je preuzmu, da je dobiju na kućnu adresu. 

Predsednica Udruženja penzionera Obrenovca Vera Krstić naglasila je da je senior kartica još jedna pogodnost za penzionere.

– Uz ovako veliki broj prodajnih mesta, mi ćemo uštedeti celu jednu penziju u toku godine, i to nije malo. Kartice se baš traže i svi su prezadovoljni. Ukoliko imamo više prodajnih mesta, veća je ušteda za nas. Hvala onima koji su osmislili ovu pogodnost za nas penzionere – navela je ona.