ponedeljak, 12. februar 2018.

Tribina o podsticajima poljoprivrednim proizvođačima

Tribina o podsticajima poljoprivrednim proizvođačima biće održana sutra, u 18 časova, u prostorijama Mesne zajednice Resnik (Ulica 13. oktobar 23), saopšteno je iz Opštine Rakovica.

Tribina, koju organizuje Opština Rakovica, namenjena je svim poljoprivrednim proizvođačima koji planiraju da koriste bespovratna sredstva koja obezbeđuju Sekretarijat za privredu Grada Beograda i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. 

Gradski Sekretarijat za privredu – Uprava za poljoprivredu ove godine nudi podsticajna sredstva za nabavku nove opreme za pčelarstvo i to košnica, vrcaljki, električnog otklapača saća i topionika za vosak.

Iz oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda podsticajna sredstva se nude za postavljanje protivgradne mreže na površini od 0,25 do jednog hektara, protivgradne mreže sa sistemom za navodnjavanje po sistemu kap po kap na površini od 0,25 do jednog hektara, plastenika sa sistemom za navodnjavanje po sistemu kap po kap na površini od 0,03 do 0,05 hektara i sistema za navodnjavanje po sistemu kap po kap na površini od 0,25 do jednog hektara.

I ove godine obezbeđeni su podsticaji za nabavku poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina.

U oblasti stočarstva, podsticajna sredstva obezbeđena su za nabavku domaćih ili uvoznih kvalitetnih steonih junica, kvalitetnih priplodnih ovaca i kvalitetnih priplodnih koza.