sreda, 14. februar 2018.

Obeleženo sedam godina rada Volonterskog servisa Zvezdare

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare, u Bulevaru kralja Aleksandra 395, pred velikim brojem volontera, saradnika, donatora i funkcionera opštine obeleženo je sedam godina rada servisa. 

Predsednik gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović zahvalio je zvezdarskim volonterima na njihovom nesebičnom trudu i pomoći koju svakodnevno pružaju korisnicima usluga. On je istakao da Opština Zvezdara veliku pažnju poklanja potrebama sugrađana kojima je  pomoć potrebna i da je Volonterski servis Zvezdare za ovih sedam godina to dokazao svojim radom. 

Prisutni su imali priliku da čuju da je za proteklih sedam godina na Zvezdari bilo aktivno preko 250 volontera u  pet dugoročnih programa. U proseku, 40 volontera mesečno obezbeđuje pomoć i podršku za 250 pojedinaca, od toga je oko 40 korisnika u kućnim uslovima. Za proteklih sedam godina, servis je realizovao oko 45.000 volonterskih sati i preko 18.000 usluga pomoći i podrške. Servisu se obraćaju najčešće stariji, nemoćni i sugrađani sa invaliditetom kojima treba podrška u svakodnevnom funkcionisanju. Volonterska podrška je potrebna i porodicama koje imaju decu sa invaliditetom i različitim razvojnim problemima ili poremećene porodične odnose. O značaju ovog jedinstvenog servisa govore priznanja: Volonterski servis Zvezdare je nacionalni „Šampion lokalnog razvoja za 2013/14 godinu”, „Prijatelj zdravlja starijih” za grad Beograd u 2016. i od decembra 2016. pridruženi član nacionalne mreže „Humanas”, koja unapređuje brigu za najstarije.