utorak, 20. februar 2018.

Mladenović potpisao Sporazum o saradnji između Grada Beograda i kompanije „Lukoil Srbija”

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i generalni direktor kompanije Igor Semeničev potpisali su danas Sporazum o saradnji između Grada Beograda i kompanije „Lukoil Srbija” AD u 2018. godini. U okviru ovog sporazuma potpisani su i trojni ugovori između grada i ove kompanije sa CEBEF-om, Domom omladine Beograd i Omladinskim pozorištem „Dadov” kojima su podržani projekti ovih ustanova u oblasti kulture i obrazovanja.

– Već tri godine zaredom na ovaj način sarađujemo sa kompanijom „Lukoil”, koja tokom godine izdvaja 20 miliona dinara za različite programe koji se uglavnom tiču kulture i kulturnih manifestacija poput Festa, Festivala dokumentarnog i  kratkometražnog filma i Dana Beograda sa pratećim manifestacijama. Zahvalni smo kompaniji „Lukoil” i mislimo da je izutetno važno da na ovakav način pristupe i druge kompanije  – istakao je Mladenović.

On je dodao da je Grad Beograd zajedno sa kompanijom „Lukoil” rekonstruisao nekoliko parkova u Beogradu, da će u tpm šravcu i nastaviti, kao i da je grad otvoren za druge firme koje će slediti primer ove kompanije.

Igor Semeničev je naglasio da ovaj sporazum čini osnovu partnerskih odnosa Grada Beograda i kompanije „Lukoil” koji već tri godine traju. 

– Danas naša kompanija opet preuzima obavezu da podrži gradske projekte, kao i da pomogne beogradskim ustanovama na polju socijalne zaštite, kulture i sporta – istakao je Semeničev i dodao da će oni tu svoju obavezu ispuniti kao i do sada.

V.d. direktora CEBEF-a Nataša Ilić je zahvalila kompaniji „Lukoil” koja je prepoznala ove tri menifestacije  kao veoma važne za kulturu grada Beograda.

Događaju je prisustvovao i Radenko Durković, član Gradskog veća.