sreda, 21. februar 2018.

Korisni saveti o poslovanju sa Ruskom Federacijom i članicama Evroazijskog ekonomskog saveza

Konferencija „Kako poslovati sa Ruskom Federacijom i članicama Evroazijskog ekonomskog saveza”, na kojoj su se mogli čuti korisni saveti i primeri dobre prakse, održana je danas u Starom dvoru.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da je Grad Beograd u saradnji sa Fondom javne diplomatije A. Gorčakova protekle godine podelio 50 besplatnih kurseva za učenje ruskog jezika za studente Beogradskog univerziteta.

– Ovaj put dodeljeni su grantovi za kurs „Osnove biznis ruskog” za učenje poslovnog ruskog jezika kao podsticaj za preduzetnike koji posluju na teritoriji Ruske federacije ili u ruskim kompanijama. Pored toga, dogovorena je bliža saradnja naučno-tehnoloških parkova u Beogradu i Rusiji, kao i promocija ruskih i srpskih privrednika na sajmu Ekspo Srbija–Rusija 2018. godine koji će se u martu održati u hotelu „Metropol” – rekao je Petronijević.

Tokom programa, preduzetnici Republike Srbije i studenti međunarodnih odnosa, ekonomije, menadžmenta  i prava upoznali su se sa procesima integracija Evroazijske ekonomske unije, načinom poslovanja sa Ruskom Federacijom, carinskim, pravnim i kulturološkim aspektima poslovanja.

Na ovom skupu mogli su se čuti primeri dobre prakse u razgovoru sa preduzetnicima koji posluju sa Ruskom Federacijom i njihova iskustva. 

Konferenciju su organizovali Grad Beograd, MNG centar, Balkanska kreativna grupa u saradnji sa partnerima i uz podršku Fonda javne diplomatije A. Gorčakova.