sreda, 21. februar 2018.

Siniša Mali otvorio atletski miting Srbija open

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano je danas otvorio treći međunarodni atletski miting Srbija open koji se održava u dvorani na Banjici.

Mali je u prisustvu predsednika Svetske atletske federacije Sebastijana Koua i predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića rekao da je ovo još jedna prilika da se iz Beograda pošalje lepa slika u svet.

- Dve stotine takmičara iz 21 zemlje je prilika da pošaljemo lepu sliku Beograda u svet. Beograd je postao prestonica sporta i isplati se svaki dinar koji ulažemo u sport, sportiste i sportsku infrastrukturu – istakao je Mali i zahvalio se ASS na organizaciji i Sebastijanu Kou što je izdvojio vreme da dođe i podrži takmičenje.

On je dodao da je velika stvar što se Beograd kandidovao za Svetsko dvoransko prvenstvo 2022. godine.

- Prošle godine smo bili dobri domaćini Evropskog prvenstva, a sada imamo priliku da to uradimo i za četiri godine na svetskom nivou -  zaključio je gradonačelnik i poželeo takmičarima da najbolji pobede, a publici da uživaju u još jednom sportskom spektaklu u našoj prestonici.

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijana Kou i svojevremeni dvostruki Olimpijski šampion na 1.500 metara čestitao je ASS na dobroj organizaciji trećeg mitinga. 

- Počastvovan sam da sam ovde među ljudima koji, ne samo vole atletiku, nego su iznedrili toliko dobrih atletičara. Veoma je važno to što činimo za razvoj atletike - poručio je Kou.

Jevrosimović je podsetio da je pre dve godine otvorena atletska hala na Banjici, koja će sada ugostiti 200 atletičara iz regiona među kojima su i velike zvezde predvođene Ivanom Španović.

Srbija open će se od sledeće godine naći u kalendaru zimskih mitinga IAAF (Svetske atletske federacije) kao i IAAF (world indoor Tour), najavili su organizatori.

Događaju su prisusvovali ministar sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i veliki broj poštovaoca atletike.