četvrtak, 8. mart 2018.

U Zemunu održano predavanje „Zajedno smo jači”

U organizaciji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun i Školskog tima Zemunske gimnazije protiv nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja održano je predavanje „Zajedno smo jači” u sali u Kosovskoj 9. O nasilju na sportskim priredbama i među navijačima i navijačkim grupama održali su inspektori Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije Policijske uprave za grad Beograd Miloš Jovanović i Miodrag Sulejmanović. Događaju je prisustvovao i član Veća Opštine Zemun Zoran Borjan.

– Ovom akcijom, usmerenom na upoznavanje mladih sa fenomenom nasilja u jednom segmentu društva, Opština Zemun nastavlja da podržava prevenciju negativnih pojava na sportskim terenima, ali i na svim ostalim okupljanjima – kaže član Veća GO Zemun Zoran Borjan.

Učenici trećeg razreda Zemunske gimnazije su po preporuci inspektora Šestog odeljenja pogledali film „Američka istorija Iks”, a zatim se iz predavanja Sulejmanovića i Jovanovića upoznali sa istorijatom i fenomenom navijačkog nasilja na svetskim i domaćim terenima, kao i sa zakonskom regulativom Republike Srbije koja uređuje i sankcioniše nasilje i nedolično ponašanje na sportskim priredbama.