utorak, 20. mart 2018.

BusPlus: Povećan broj napada na kontrolore

Kontrolor S. J. (48)  koga su sinoć brutalno pretukla dva srednjoškolca na liniji 27 zadobio je povrede lopatica, podlive na nogama i nagnječenja zbog čega u narednom periodu neće moći da obavlja svoj posao, saopšteno je iz Bus Plus-a.

U BusPlusu ponovo apeluju na sugrađane da ne ulaze u fizičke obračune sa kontrolorima i upozoravaju da broj napada zabrinjavajuće raste iz dana u dan.

– Sve učestaliji napadi zahtevaju hitne i neophodne mere. Brutalni incidenti nisu samo pojava sa kojom se suočava naša kompanija ili Grad Beograd, već postaju problem celokupnog društva. Činjenica da veliki broj građana u Beogradu ne želi da kupi kartu je gorući problem oko kojeg moraju da se okupe nadležni organi u cilju pronalaženja adekvatnog rešenja – kažu u Apeksu i napominju da je sinoćni incident dvanaesti od početka godine.

Prema rečima kontrolora S.J, napad koji je doživeo predstavlja jedno od najstresnijih iskustava jer je osetio potpuno neobjašnjivu mržnju dvojice srednjoškolaca.

– Radio sam svoj posao i tražio da mi pokažu kartu. Pristojno sam razgovarao mladićima i objasnio im kako i gde da kupe kartu za srednjoškolce. Smatrali su da im ne treba karta pa sam ih zamolio da napuste vozilo, a oni su me bukvalno pretukli. Jedan me je držao, a drugi se iživljavao, šutirajući me i vređajući na nacionalnoj osnovi. Otac sam troje dece, podstanar...– rekao je S. J. nakon jučerašnjeg incidenta.