četvrtak, 22. mart 2018.

Memorijal „Maja Kos” za vikend u Obrenovcu

Na bazenu Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac” tokom predstojećeg vikenda, 24. i 25. marta, održaće se tradicionalno međunarodno takmičenje u sinhronom plivanju Memorijal „Maja Kos”, kao i Državno prvenstvo za juniore. 

Učestvovaće jedanaest domaćih klubova: KSP „Tašmajdan”, KSP „Delfin”, KSP „Banjica”, KUSP „Vračar”, KSP „Tent”, KSUP „25. maj”, KSP „Novi Beograd”, KSP „11. april” iz Beograda, kao i klubovi iz Niša: KSP „Niš”, SK „Spin” i KSP „Sirene”. Pored domaćih učesnika, na takmičenju će biti prisutni gosti iz Bugarske, Turske i Francuske.

Pokrovitelji takmičenja su Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za sport i omladinu, a organizatori su Savez za sinhrono plivanje Srbije  i Savez za sinhrono plivanje Beograda.  

Ovim takmičenjem, na kom će prvi put takmičarke imati priliku da nastupe po novim FINA pravilima, biće otvorena ovogodišnja sezona takmičenja. Ovo takmičenje ujedno predstavlja i početak ozbiljnih priprema za Evropsko prvenstvo za juniore koje će se održati u junu („Tampere 2018”) i Svetsko prvenstvo za juniore koje će se u julu održati u Budimpešti.