subota, 14. april 2018.

Andreja Mladenović: Beograd je ponosan na Dečji maraton

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović dodelio je danas nagrade pobednicima Dečjeg maratona, koji je 25. put održan u Zoološkom vrtu. On je tom prilikom ocenio da je ovo zasigurno jedna od najlepših i najveselijih manifestacija u Beogradu, a o njegovoj masovnosti ukazuje podatak da je danas svečano zabeleženo učešće 400.000. mladih trkača. 

– Svi vrtići već četvrt veka organizuju kvalifikacije za decu predškolskog uzrasta, nakon čega se najbolji takmiče u Zoo vrtu. Na taj način oni ulaze u svet sporta, rekreacije i zdravog života. Beograd je ponosan na Dečji maraton – rekao je Mladenović.

Mladenović je naglasio da su ovih dana glavnom gradu u posetu došli predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Pako Borao i potpredsednica ovog udruženja Marta Morales, koji su naznačili da nigde u svetu ne postoji ovakva trka.

– Zbog toga smo svesni značaja manifestacije koja predstavlja dragulj Beograda – istakao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio „Beogradskom maratonu”, koji decenijama istrajava u organizovanju ove trke koja je uvertira za veliki maraton, kao i svima koji pomažu manifestaciju – vaspitačima i roditeljima. 

Dvedeset peti mali šampion je Filip Živković sa Čukarice, kojeg je lovorovim vencem nagradio Pako Borao, dok mu je pehar uručio Andreja Mladenović.