nedelja, 15. april 2018.

Vesić: Beograd drugi grad u svetu koji je pokrenuo trku uz stepenište

Gradski menadžer Goran Vesić danas je ozvaničio početak 31. Trke uz stepenište „Palate Beograd”. Kako je tom prilikom istakao, pre više od tri decenije, zahvaljujući Studiju B i doajenima ove medijske kuće i beogradskog novinarstva, Beograd je dobio trku uz stepenište, a tih godina na ovaj način trčalo se još samo u Njujorku. 

– Danas velik broj svetskih metropola u svojoj sportskoj ponudi ima i ovakvu trku, a činjenica da je Beograd bio drugi grad u svetu govori o tome koliko je bio napredan i avangardan. Zato za naš grad ova trka mnogo znači i predstavlja lepu tradiciju, ali nas i podseća na to da želimo da Beograd i nadalje bude grad koji pokreće, prihvata svetske trendove i spreman je da ide u korak sa svetom. Cilj svega što radimo jeste da bude bolje ljudima koji žive u Beogradu – istakao je Vesić. 

On je podsetio da se trči uz 550 stepenika, te da je rekord 2.20 minuta. Ove godine imamo pedeset takmičara, a osim vatrogasaca koji su ponos našeg grada, učestvuje i sedamdeset takmičara u četiri kategorije, precizirao je Vesić. 

U svom 31. izdanju trka uz Beograđanku okupila je atletičarke i atletičare naših klubova, rekreativce i vatrogasce. Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda.