nedelja, 15. april 2018.

Goran Vesić otvorio ovogodišnji karneval u Rakovici

Gradski menadžer Goran Vesić svečano je danas otvorio manifestaciju Međunarodni rakovički karneval, koja se u ovoj opštini održava šesti put. On je tom prilikom istakao da je manifestacija sve masovnija, a dokaz za to je podatak da je ove godine ona okupila više od 1.500 učesnika.

– Karnevalom se pokazuje kako jedna beogradska opština može sama da napravi nešto što nije vredno samo za nju već i za čitav Beograd – ocenio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio da će od sledeće godine karneval biti deo „Dana Beograda” i dodao da će grad malo više promovisati manifestaciju, kako bi i drugi građani Beograda, koji nisu sa Rakovice i Vidikovca, znali za ovaj događaj i učestvovali u njemu.

– Ovo je dokaz da ne moraju sve manifestacije da se održavaju u centru grada i da svi delovi Beograda imaju neke svoje specifičnosti – zaključio je Vesić.

Nastupima se danas predstavilo tridesetak karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Osim gostiju iz Srbije, na međunarodnom karnevalu ove godine su i grupe iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Rusije, Venecije, Arube, Kipra, Bolivije, a karnevalsku grupu imala je i Ambasada Malezije u Beogradu.

Tokom jučerašnjeg dana, u Ulici patrijarha Joanikija na Vidikovcu održana je Dečja karnevalska povorka, na kojoj su prodefilovale 23 dečje karnevalske grupe. Na trasi dugoj 800 metara, karnevalske grupe izvodile su performanse u trajanju do tri minuta, a ocenjivali su ih članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova, organizacije u kojoj je naš karneval član od 2013. godine. Najbolje dečje grupe predstavljaće nas na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

 

Foto: Tanjug