utorak, 17. april 2018.

U Dečjem kulturnom centru u četvrtak „Dečje beogradsko proleće”

U sali „Donka Špiček” Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8) u četvrtak, 19. aprila, u 18 časova održaće se „Dečje beogradsko proleće”. Publika će moći da čuje 13 novih hitova za decu koje su na tekstove legendarnih pesnika za najmlađe komponovali naši eminentni kompozitori. Cilj ove manifestacije jeste stvaranje novih pesama i usmeravanje dece i njihovih roditelja na pažljivo odabrane tekstualne sadržaje koji nose edukativne poruke.

Nove numere na ovom muzičkom spektaklu izvešće: Sergej Ćetković, Branko Kockica, Ivan Bosiljčić, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Slodoban Boda Ninković, Svetislav Bule Goncić, Minja Subota, Bojana Stamenov, Ivan Mihailović, Đorđe David i Dušica Novaković, Dejan Petrović Big bend, Mari Mari, uz pratnju Hora DKCB-a i Hora „Čarolija”. Domaćini programa biće Leontina Vukomanović, Vuk Trnavac (10), član Studija za kulturu govora i glume DKCB-a i Marko Čanadi (8).

Ovaj značajan festival obnovljen je 2016. godine zahvaljujući Gradskoj upravi Grada Beograda i Sekretarijatu za kulturu, kao i sponzorima i prijateljima. Tada su naše pevačke i glumačke zvezde, u novim aranžmanima, izvele najlepše pesme za decu svih vremena, kao što su „Slon lepotan Dondolan”, „Zakleo se bumbar”, „Vuče, vuče” i mnoge druge.