petak, 20. april 2018.

Uručena donacija Svratištu za decu ulice

Svratište za decu ulice, koje funkcioniše u okviru Centra za integraciju mladih, dobilo je donaciju u vidu garderobe od Sekretarijata za poslove komunalne policije Grada Beograda.

– Ovo je naša druga donacija Svratištu za decu ulice, pošto je prva realizovana 2014. godine. Ovde su deca ulice i sigurni smo da će roba koju smo donirali, a u pitanju je uglavnom tekstil – garderoba, ovde pronaći pravu namenu. Donirana je roba koju je Komunalna policija prilikom postupanja pronašla na licu mesta. Imali smo dve opcije, da robu uništimo ili doniramo, pa je logično da smo odabrali društveno odgovorno ponašanje – rekao je podsekretar Sekretarijata za poslove komunalne policije Darko Vujsić. 

Pomoćnik direktora Svratišta Marko Šijan podsetio je da ova ustanova funkcioniše 10 godina i rekao da godišnje kroz Svratište prođe oko 300 dece. 

– Oni ovde mogu da zadovolje najosnovnije potrebe, ali i da budu povezani sa relevantnim institucijama. Svaka donacija je dragocena i želim da zahvalim donatorima – rekao je pomoćnik direktora Svratišta Marko Šijan.