subota, 21. april 2018.

Održan humanitarni turnir „Volim decu, igram za Zvečansku“

Humaniturni turnir „Volim decu, igram za Zvečansku“, posvećen deci bez roditeljskog staranja, održan je danas u Košutnjaku. Članica Gradskog veća Mirjana Mavrić prisustvovala je turniru u društvu pomoćnika ministra omladine i sporta Darka Udovičića,  kao i specijalnih gostiju - dece sa Kosova i Metohije.

Mirjana Mavrić je poručila da ovaj turnir postaje tradicionalan, a da ga današnji dolazak dece sa Kosova i Metohije čini još specifičnijim.

– Na turniru učestvuju deca iz Zvečanske, deca iz FK „Lokomotiva“, a tu je i proslavljeni atletičar Dragutin Topić i deca iz Skakačkog kluba „Top Gan“. Ovo je još jedan pokazatelj da grad Beograd istrajava u nameri da radi za dobrobit dece bez roditeljskog staranja. Moramo da radimo na njihovoj integraciji u društvo, a ovakve stvari njima puno znače jer se osete kao deo zajednice. Naši prijatelji sa Kosova ovde mogu da vide kako izgleda život bez određene vrste pritisaka koja tamo donekle postoje. Zahvaljujem kompanijama „Milenković d.o.o“ i „Dragićević Transport i špedicija“ koje su nam izašle u susret i pomogle u realizaciji projekta – rekla je Mirjana Mavrić.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić zahvalio je Gradu Beogradu na pozivu za učešće na ovoj manifestaciji čiji naziv, kako je rekao, govori dovoljno.

– U okviru Strategije razvoja sporta, Ministarstvo omladine i sporta je prepoznalo važnost sportskog i rekreativnog sporta i zaista smatramo da je biti deo ovakvog događaja prava privilegija. Treba podvući da u današnjoj akciji učestvuju i deca sa Kosova i Metohije i mogu da kažem da će Ministarstvo i u budućnosti biti tu za ovakve projekte – rekao je Udovičić.

Proslavljeni atletičar Dragutin Topić je naglasio da klub „Top gan“ ima odličnu saradnju sa Prihvatilištem za decu, kao i da se rado uzima učešće u događajima poput današnjeg.