sreda, 25. april 2018.

Javni čas na temu „Strategija razvoja zaposlenosti u javnoj upravi” u Beogradskoj poslovnoj školi

Član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević održao je danas na Beogradskoj poslovnoj školi-Visokoj školi strukovnih studija javni čas na temu „Strategija razvoja zaposlenosti u javnoj upravi”.

Petronijević je istakao da Savet za zapošljavanje nastavlja direktnu saradnju sa mladima na teritoriji Beograda i da je Beogradska poslovna škola još jedna od školskih institucija u kojima se mladima pomaže da razvijaju svoje ideje i postanu uspešni.

–    Predstavili smo sve usluge i podsticaje za samozapošljavanje koje je Grad Beograd razvio za protekle četiri godine. Takođe, informisali smo studente i šta sve to mogu da urade za svoj grad u okviru rada u javnoj upravi, ali i o tome kako da dobiju lokal po subvencionisanim uslovima, subvencionisani kredit Fonda za razvoj, bespovratna sredstva Razvojne agencije Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje ili nekog od gradskih sekretarijata. Mi na mlade gledamo kao na budućnost Beograda i da bi bili uspešni moramo sa jedne strane biti potpuno otvoreni prema njima, ali takođe moramo i da saslušamo njihove predloge i zajednički ih sprovedemo u delo – kazao je Petronijević.

Zahvalivši na gostovanju, direktor ove visokoškolske institucije Đuro Đurović istakao je da su studenti dobro razumeli poruke sa javnog časa.

–    Beogradska poslovna škola praktikuje u svome radu javna predavanja istaknutih ličnosti koja mogu biti korisna kako za studente tako i za širu javnost. Osam hiljada naših studenata predstavlja veliki potencijal i moramo biti uvek spremni da im ponudimo dobre predavače. Škola je takođe stekla uslove prema nadležnim organima za novi organizacioni oblik poslovanja jer verujemo da obrazovanim ljudima pripada pravo na budućnost a kvalitetni predavači, domaći i strani predstavljaju garanciju za iskorak ka istinskom obrazovanju – istakao je Đurović.