sreda, 23. maj 2018.

Druženje sa mališanima i donacija školi „Anton Skala”

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, u društvu selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marine Maljković i predstavnika kompanije „Lukoil Srbija”, posetila je danas Osnovnu školu za decu sa posebnim potrebama „Anton Skala”, uručila donaciju školi i družila se sa decom.

Irena Vujović je istakla da je cilj opštine da deca iz svih osnovnih škola na Savskom vencu imaju što kvalitetnije uslove za učenje i pravilan razvoj.

– Školi „Anton Skala” danas smo obezbedili inverzioni trenažer koji je bio potreban za nastavu fizičkog vaspitanja – istakla je Irena Vujović i zahvalila Marini Maljković na izdvojenom vremenu za druženje sa đacima, kao i društveno odgovornoj kompaniji „Lukoil Srbija”, koja je donirala novčana sredstva za nabavku Montesori materijala.

Ona je dodala da Pokret za žensku košarku „Marina Maljković”, u saradnji sa opštinom, uspešno sprovodi besplatnu školu košarke za devojčice na Savskom vencu, te da će ta saradnja biti nastavljena, kao i sa kompanijom „Lukoil Srbija”, koja je uvek spremna da podrži akcije poput ove danas.

Marina Maljković održala je pokaznu vežbu košarke i uručila poklone u vidu sportske opreme, čemu su se mališani najviše obradovali.

– Želimo da motivišemo decu da se posvete zdravom načinu života i sportu. Sportskim jezikom rečeno, ovo je velika zajednička pobeda za sve nas koji smo se uključili u akciju – naglasila je Marina Maljković.

Nastas Mihajlović, iz kompanije „Lukoil Srbija”, izrazio je zadovoljstvo zbog doprinosa poboljšanju kvaliteta nastave u školi „Anton Skala” i dodao da „Lukoil” dugi niz godina podržava slične aktivnosti.

Direktorka škole Nataša Selić Stanković zahvalila je na „času prijateljstva” i tom prilikom uručila zahvalnice Ireni Vujović, Marini Maljković i predstavnicima kompanije „Lukoil Srbija”.