petak, 15. jun 2018.

Vesić: Rešavaju se problemi nastali zbog obilnih padavina

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da su obilne padavine napravile probleme koji se rešavaju na sledećim lokacijama – Višnjićka, Ulica Vojvode Vlahovića, isključenje ka Nišu na delu autoputa posle Autokomande, Vojislava Ilića i deo uz stadion „Rakovica”. 

–  „Beogradski vodovod i kanlizacija” sve probleme rešava sa devet ekipa kanalizacije i pet ekipa vodovoda, koje imaju šest specijalizovanih vozila i više kombinovanih radnih mašina, kamiona i pumpi. Bilo je problema i na linijama javnog prevoza i to na liniji 3 i linijama uz lokacije Autokomanda, stadion „Rakovica” i Vojislava Ilića. Saobraćaj je sada normalizovan, a prekidi su bili od 10 minuta do 30 minuta. Ekipe „Čistoće” su takođe na terenu i čiste se slivnici od rastresitog materijala koji je kiša sprala, dok ekipe vodoprivrednih preduzeća prate stanje kanalske mreže. Padavine se očekuju i narednih dana, a trenutno je na snazi narandžasti meteoalarm za delove Beograda – istakao je Vesić.

On je apelovao na sugrađane da očekuju padavine i narednih dana, te da se adekvatno pripreme i ponašaju odgovorno, posebno da učesnici u saobraćaju prilagode brzinu kretanja uslovima puta i klizavim kolovozima. 

Gradilišta je potrebno obezbediti i ograditi rastresiti materijal i rovove, kako bi se izbeglo spiranje materijala, izlazak šuta na kolovoz ili začepljenje slivnika kišne kanalizacije. Ekipe „Gradske čistoće” i putarska preduzeća započele su angažman kako na uklanjanju rastresitog materijala tako i na sanaciji eventualnih oštećenja nastalih u bujicama posebno na strmim ulicama. Pozivaju se i građani da prijave eventualne probleme posredstvom „Beokoma”.  

Grad je u neprestanoj komunikaciji i sa saobraćajnom policijom, kako bi se što brže i efikasnije delovalo.