četvrtak, 21. jun 2018.

Podrška grada mladim dizajnerima

Zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović prisustvovala je sinoć završnoj izložbi radova maturanata Škole za dizajn. 

– Velika mi je čast što sam danas ovde da zajedno ispratimo još jednu talentovanu generaciju mladih Beograđana. Takođe sam veoma ponosna što je među ovim mladim i talentovanim Beograđanima nekoliko nagrađenih stipendista Fondacije za mlade talente Grada Beograda. Grad Beograd je tu za vas, bilo pružanjem novčane pomoći za dalji razvoj vašeg talenta ili podrškom za svaku vašu kreativnu ideju. Sigurna sam da se među ovom nadarenom decom nalaze budući urbanisti, vajari, arhitekte, dizajneri i svi ostali koji mogu da doprinesu da od Beograda napravimo pravu kosmpolitsku metropolu 21. veka – istakla je zamenica Skupštine grada.

Ona je pozvala sve buduće kreatore i autore da svoje talente iskoriste u svojoj zemlji u kojoj će imati podršku i od koje će napraviti još lepše i bolje mesto za život. 

– U ovakvom ambijentu, ispunjenom mladim i talentovanim ljudima, težina vaše ambicije i volje je opipljiva i nadam se da ću imati isti osećaj kada vas kroz deset godina budem gledala kao ostvarene kreatore i autore. Stvarajte u Srbiji, učinite svoju zemlju lepšom i boljom. Kao i do sada, moju podršku ćete imati, podršku Grada Beograda i Republike Srbije – rekla je Andrea Radulović, kojoj je potom u znak podrške i zahvalnosti uručena zahvalnica i slika – rad učenika Škole za dizajn.