subota, 23. jun 2018.

Svečano otvoren osmi „Filmstrit”

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević svečano je večeras otvorio manifestaciju „Filmstrit”, podsećajući da se održava osmi put u našem glavnom gradu. Kako je naglasio, Beograd će i ove godine publici pružiti mogućnost da pogleda mnogo blokbastera na otvorenim prostorima.

– Beograd je bioskopski grad i to pokazuje manifestacija koja svake godine okupi na hiljade posetilaca. Pozivamo građane da pogledaju bogat program koji je pripremljen i za ovu godinu i to na nekoliko lokacija na otvorenom. Ovo je samo jedna od kreativnih ideja, koju je podržao Grad Beograd – rekao je Petronijević u izjavi za Beoinfo.

On je pozvao sugrađane da apliciraju na brojnim konkursima Gradske uprave, kako bismo svi zajedno pokazali da je „Beograd najkreativniji grad”.
„Filmstrit” je do sada organizovao projekcije na otvorenom više od 300 filmskih ostvarenja sa svih kontinenata. Ove godine u Studentskom parku festival je otvorio rimejk poznatog filma „Orijent ekspres”. 

Beograđane i goste očekuju brojne besplatne projekcije, među kojima su i klasici svetske kinematografije, ali i tri predstave na otvorenom, na više od deset najlepših gradskih lokacija. Program „Filmstrita” može se naći na internet i fejsbuk stranici festivala.