ponedeljak, 9. jul 2018.

Beograd je grad pozorišta

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović priredio je večeras u Starom dvoru koktel za učesnike Svetskog kongresa Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja koji se održava u našem glavnom gradu do 13. jula. On je tom prilikom istakao da je Beograd uvek bio grad otvorenog srca i da su u njemu dobrodošli svi dobronamerni ljudi.

– Nadam se da će vam boravak u Beogradu ostati u lepom sećanju i da ćete se vratiti, kao što se to stotinama godina događa ljudima koji ga posećuju. To je njegova posebna vrednost. Beograd je, takođe, i grad pozorišta i umetnosti, a ovih dana zahvaljujući vama, pozorište će postati glavna tema u našem gradu – rekao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je zahvalio Fakultetu dramskih umetnosti, koji je omogućio da Beograd dobije organizaciju kongresa, a naročito profesorki Ivani Vujić na velikom ličnom angažmanu. 

Tema ovogodišnjeg svetskog kongresa, koji je okupio više od hiljadu učesnika, jeste „Pozorište i migracija – pozorište, nacija i identitet između migracija i ne-kretanja”.