četvrtak, 12. jul 2018.

Nedelja promocije Beograda i Srbije u Bratislavi i Martinu

Posle uspešne promocije Beograda i Srbije u Bratislavi, promotivne aktivnosti Turističke organizacije Beograda na slovačkom tržištu su nastavljene u gradu Martinu, u Žilinskoj regiji, na poziv našeg konzulata u tom gradu, saopštavaju iz Turističke organizacije Beograda.

U saradnji sa našim konzulatom organizovana je pres-konferencija na kojoj su govorili ambasador Republike Srbije, prof. dr Momčilo Babić, počasni konzul grada Martina, dr Mojmir Vrlik i, u ime Turističke organizacije Beograda, Ljiljana Alajbegović. 

U prisustvu velikog broja predstavnika turističke privrede i medija iz Žiline, predstavljeni su Beograd i Srbija kao turističke destinacije za slovačke turiste. Gosti su pokazali veliko interesovanje za posetu našoj zemlji. U cilju boljeg upoznavanja sa našom turističkom ponudom, u septembru će biti organizovano i studijsko putovanje.  

Program promocije nastavljen je na glavnom gradskom trgu nastupom Baletske škole „Lujo Davičo” i izložbom umetnika iz Kovačice koji je privukao veliku pažnju žitelja i turista grada Martina.

Tokom poslovnih promotivnih aktivnosti u Slovačkoj obavljeni su poslovni razgovori sa predstavnicima turističke industrije ove zemlje, koji će u narednom periodu uvrstiti Beograd i Srbiju u svoje redovne programe za slovačke turiste.