petak, 10. avgust 2018.

Konkurs za dodelu pomoći interno raseljenim licima koja borave u neformalnim kolektivnim centrima

Sekretarijat za socijalnu zaštitu objavio je 6. avgusta javni poziv interno raseljenim licima koja borave u neformalnim kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda da se što pre, a najkasnije do 26. avgusta prijave na konkurs za dodelu pomoći najugroženijima.

Poziv se odnosi na interno raseljena lica koja borave u neformalnim kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda. Predmet javnog poziva je pomoć interno raseljenim licima dok su u raseljeništvu i koja borave na teritoriji grada Beograda, uključujući članove njihovog porodičnog domaćinstva, pri kupovini najmanje dve seoske kuće sa okućnicom i dodatne pomoći namenjene za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju seoske kuće sa okućnicom, u cilju stvaranja ili poboljšanja uslova stanovanja.

Da bi korisnik stekao mogućnost da ispuni sve formalno-pravne uslove, odnosno da prođe na ovom javnom pozivu, ne može da ima rešeno stambeno pitanje u Republici Srbiji, niti da je obnovio ili prodao imovinu na teritoriji prethodnog prebivališta.

Grad je za ovu namenu odobrio sredstva u iznosu od 1.400.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika. 

Svi koji su zainteresovani za konkurs, obrazac prijave, obrazac izjave, kao i spisak potrebne dokumentacije mogu preuzeti u prizemlju zgrade Gradske uprave Grada Beograda, u Ulici 27. marta 43-45, u kancelariji broj 10, ili kod poverenika gradskih opština Grada Beograda. Dodatne informacije u vezi javnog poziva mogu se dobiti putem telefona 011/330-9750, 011/33-44-625 i 011/330-9303.

U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i dalje nastaviti da raspisivanjem javnih konkursa zbrinjava najugroženije građane.