subota, 11. avgust 2018.

Humanitarni turnir za najugroženiju decu Beograda

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je turniru u malom fudbalu „Humanijada” koji se povodom Međunarodnog dana mladih, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda, održava danas i sutra na Adi Ciganliji. 

Petronijević je istakao da je u okviru akcije prikupljeno više od 200.000 dinara i milion dinara u robi, koji će biti donirani deci bez roditeljskog staranja i drugoj ugroženoj deci u našoj prestonici. 

On je zahvalio Gradskoj upravi Grada Beograda, studentskim organizacijama i društveno odgovornim kompanijama koje su podržale ovu humanitarnu akciju. Takođe je najavio mogućnost da se ova akcija nastavi tokom godine i pozvao druge kompanije da se pridruže prikupljanju sredstava za one kojima je najpotrebnija. 

Povodom Međunarodnog dana mladih, Petronijević je istakao da Grad Beograd stvara uslove da mladi ostanu u Srbiji i žive od svog rada, od Naučno-tehnološkog parka do subvencija u poljoprivredi. Takođe je podsetio da Grad Beograd preko Kancelarije za mlade i Sekretarijata privredu organizuje veliki broj edukativnih kurseva – od računara i stranih jezika do radionice „Znanjem do cilja”. 

Zamenik direktora Kancelarije za mlade Nemanja Marković istakao je da su prikupljena sredstva namenjena za četiri ustanove za decu u Beogradu.

Donacija vredna oko 1.200.000 dinara biće, prema njegovim rečima, podeljena Prihvatilištu i prihvatnom centru Beograd, Centru u Zvečanskoj, Nurdor-u i Dečjoj klicinici u Tiršovoj. 

Na turniru učestvuju ekipe Grada Beograda, Saveza studenata Beograda, Uprave policije i ekipa Mladih Srbije, naveo je Marković.