nedelja, 12. avgust 2018.

Grad Beograd je dobar partner mladima

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je skupštini krovne organizacije mladih Srbije, koja se povodom Međunarodnog dana mladih održala danas u Skupštini Grada Beograda.

Događaju je prisustvovala pomoćnica ministra za sport i omladinu Snežana Klašnja i zamenik direktora Kancelarije za mlade Grada Beograda Nemanja Marković.

Petronijević je članovima skupštine zahvalio što se bore za prava mladih i što menjaju stvari nabolje. On je dodao da je mladim ljudima danas u Srbiji potrebno da poseduju znanja i veštine koji će im omogućiti dobro zaposlenje.

– Da biste mogli da menjate stanje u društvu, morate da posedujete znanje i veštine i to da prenesete na druge. Dobar primer je Naučno-tehnološki park koji je nekada bio zgrada duhova, a danas je fabrika ideja u kojme je samo u 2017. godini ostvaren prihod od 16,4 miliona evra – ukazao je Petronijević.

On je podsetio da je neke kvalitne start-ap projekte podržao Grad Beograd, a oni se danas primenjuju širom sveta. Takođe je istakao da naš mladi glumac Miloš Biković pomaže Gradu Beogradu u turističkoj promociji na ruskom govornom području, podsetivši da se nekada naša prestonica u broju noćenja takmičila sa Zagrebom, a da je danas cilj da se dostigne Budimpešta.  

Takođe je podsetio da Grad Beograd dobro sarađuje sa našim studentima u inostranstvu kroz organizaciju OSSI, istakavši da su četiri firme u Naučno-tehnološkom parku osnovali upravo ti student koji su se vratili u Srbiju. On je zaključio da će Grad Beograd i ubuduće dati sve od sebe da bude dobar partner mladima.