petak, 31. avgust 2018.

Prioriret da se porodice iz Novogradske zbrinu, uskoro jednokratna novčana pomoć

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je da je nakon zabrane korišćenja stambenih objekata u Novogradskoj ulici u Zemunu prioritet da se porodice zbrinu, zbog čega im je ponuđen privremeni smeštaj u Kamendinu. On je gostujući u „Beogradskoj hronici” podsetio na jučerašnji sastanak u Skupštini grada, na kojem su analizirani svi mogući uzroci i dalji koraci u rešavanju ovog problema. 

– Osim ponuđenog privremenog smeštaja, u ponedeljak će dobiti jednokratnu novčanu pomoć od Centra za socijalni rad, u visini od oko tri prosečne plate da pokriju nastale troškove. Stručni veštaci su izašli na teren, a kada se utvrde uzroci moći će da se krene sa projektom sanacije – istakao je Mladenović.

On je ukazao da je Zemun specifičan, te da je sleganje tla na nekoliko lokacija zabeleženo i ranije jer je reč o lesnoj zaravni, sa lagumima ispod. Procedura se ubrzava koliko je moguće, ali rezultati analize uzoraka moraju da se sačekaju.

– Tek nakon analiza može da se napravi kompletan izveštaj, a onda da se sa stručnjacima nađe rešenje za projekat sanacije. Grad je u funkciji svojih građana i pomoći će koliko može – rekao je Mladenović. 

Pomoćnik gradonačelnika se osvrnuo i na borbu protiv nelegalne gradnje, koju je okarakterisao kao „rak problem našeg društva”. On je naveo da grad reaguje u svakoj primećenoj ili prijavljenoj situaciji, te da su inspektori stalno na terenu. 

– To se radi organizovano, nelegalni graditelji našli su sistem da zaobiđu propise, plaćanje i dobijanje građevinske dozvole. Zato podvlačimo crtu –  naglasio je Mladenović, dodajući da će Grad dobiti podršku Vlade, premijera i predsednika. Narednih meseci to bi trebalo da da rezultate.