ponedeljak, 10. septembar 2018.

Nikodijević: Za građane je značajna međunarodna kulturna saradnja

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević na Sava promenadi otvorio je drugi međunarodni festival „Global fest Sava port”. Pod sloganom „U susret svetu”, na manifestaciji beogradskoj pubilici su se predstavile kulturno-umetničke trupe iz deset zemalja. 

Nikodijević je istakao da su ovakve manifestacije prilika da se građani upoznaju sa kulturom, kulturnim nasleđem i tradicijom drugih zemalja, ali i prilika da predstavimo našu zemlju i naš grad u najboljem svetlu. 

– Grad Beograd ima preko 30 potpisanih sporazuma o saradnji sa drugim gradovima, što ranije nije bila praksa. Posebno ističem značaj međunarodne saradnje za dobrobit građana, a gradske opštine poput Savskog venca uspešno slede naš primer – rekao je Nikodijević. 

U okviru manifestacije na šetalištu Savska promenada održana je izložba suvenira sveta, a posetioci su bili u prilici da uživaju u degustaciji kulinarskih specijaliteta zemalja učesnica, dok su oni najmlađi mogli da se zabave uz kreativne radionice.

„Global fest Sava port” je organizovala Turistička organizacija Opštine Savski venac u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, CEBEF-om, Belgrade Waterfront, Udruženjem „Čarobna lampa”i ambasadama zemalja učesnica. 

Festival je zatvoren koncertom grupe „Legende”.