sreda, 12. septembar 2018.

Podeljeni paketi porodicama izbeglih i interno raseljenih lica

Povereništvo za zbrinjavanje izbeglih i prognanih lica Opštine Zemun organizovalo je podelu stotinu humanitarnih paketa hrane porodicama izbeglih i interno raseljenih lica, koja žive na teritoriji ove opštine.

U podeli paketa, ispred magacina Crvenog krsta u naselju Nova Galenika, učestvovali su zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević i član Veća GO Zemun Predrag Jevremović.

Kovačević je rekao da je ovo još jedna u nizu akcija koju ova opština sprovodi kao jedan od vidova brige za svoje sugrađane.

– Ohrabrujuće je da se sve manje ljudi prijavljuje za ovakvu vrstu pomoći, što je pokazatelj da su na neki način stali na svoje noge zahvaljujući odnosu države prema njima u poslednjih nekoliko godina. Pomoć koju pružamo izbeglim i interno raseljenim licima doprinela je poboljšanju njihovog životnog standarda – rekao je Kovačević i napomenuo da će Opština Zemun nastaviti sa realizacijom projekata koji se odnose na podelu građevinskog materijala porodicama izbeglih i interno raseljenih lica.

Kako se navodi u saopšenju, sprovodeći odgovornu socijalnu politiku, Opština Zemun kontinuirano usmerava različite aktivnosti i pruža podršku porodicama izbeglih i interno raseljenih lica u procesu njihove integracije i ekonomskog osnaživanja.