petak, 14. septembar 2018.

Spektakl na Kalemegdanu, Femi Kuti oduševio Beograđane

Jedan od najpopularnijih afričkih muzičara Femi Kuti održao je sinoć spektakularan koncert u Donjem gradu Beogradske tvrđave. Sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić izajvila je sinoć da je u pitanju prvi u nizu besplatnih koncerata koje će grad organizovati. 

Ona je dodala da je sinoćni koncert predstavljao spajanje nespojivog – kralja „afričkog bita i makedonske filharmonije, pa je na bini bilo bezmalo 70 muzičara.  

– Femi Kuti je napravio izuzetak i tokom svoje naporne turneje izdvojio vreme da se nađe u Beogradu i obraduje ovdašnju publiku. Ovo je svakako još jedna odlična prilika za promociju Beograda, odnosno svega što naš grad nudi na kulturnom planu, ali je veoma važno i za turizam – istakla je Ivona Jevtić. 

Prema njenim rečima, kultura nije privilegija, jer je namenjena svim građanima i to je jedan od razloga zbog kojih će biti organizovano još ovakvih koncerata. 

– Muzika Femija Kutija sadrži elemente afričkog folklora, „ar-en-bija”, fanka i soula, što zajedno čini jednu pravu čaroliju za muzičke sladokusce – dodala je Ivona Jevtić.