sreda, 19. septembar 2018.

Potpisan ugovor Grada Beograda i „Lukoila” oko realizacije „Dana slobode”

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, direktor za ekonomiku, finansije i trezor „Lukoil Srbija” AD Beograd Aleksandar Simbirjov i direktor Omladinskog pozorišta „Dadov” Vladimir Mijović potpisali su danas u Starom dvoru ugovor o realizaciji projekta „Proslava 100 godina od kraja Prvog svetskog rata i oslobađanja Beograda u Prvom svetskom ratu – Dani slobode”.

Prema Mladenovićevim rečima, Grad Beograd će, uz saradnju Vojske Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od 19. oktobra do 1. novembra pripremiti izuzetno bogat program.

– Tokom „Dana slobode”, Beograd će prvi put obeležiti dva veoma važna događaja, a to su osobođenje Beograda u Drugom svetkom ratu 20. oktobra 1944. i oslobođenje prestonice u Prvom svetskom ratu 1. novembra 1918. godine.  Iako je važan datum, do sada 1. novembar nije bio adekvatno obeležavan. Želimo da podsetimo na teške trenutke naše države, prelazak preko Albanije, Solunski front, oslobađanje Srbije – rekao je Mladenović.
Pomoćik gradonačelnika je najavio da će se tokom „Dana slobode” odati zahvalnost svim našim saveznicima – Rusiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj.

– Cilj manifestacije jeste da i naši najmlađi sugrađani znaju značaj oba datuma, da se upoznaju sa žrtvom naših predaka, koji su svoje živote dali da bi mi danas živeli slobodno u svom gradu. Zbog toga će „Dadov” u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom pripremiti bogat program. Organizovaćemo i  dva školska časa 19. oktobra i 1. novembra, na kojima će se deci skrenuti pažnja na značaj i vrednost slobode – zaključio je Mladenović.
Pomoćnik gradonačelnika zahvalio je Kompaniji „Lukoil” na trogodišnjoj saradnji i što podržava brojne gradske projekte – Fest, Božićno selo, Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma i „Dane Beograda”.

Direktor za ekonomiku, finansije i trezor „Lukoil Srbija” AD Beograd Aleksandar Simbirjov je rekao da potpisani sporazum predstavlja još jedan temelj uspešne saradnje, a on za cilj ima bolju realizaciju projekata koji se organizuju za dobrobit građana Beograda u oblasti kulture, sporta i socijalne zaštite.

– Zahvalni smo Gradu Beogradu što možemo da učestvujemo u ovim projektima. Nadam se da će se i u budućem periodu ova saradnja nastaviti – rekao je Simbirjov.

Vladimir Mijović, direktor Omladinskog pozorišta „Dadov”, zahvalio je Kompaniji „Lukoil” na podršci i pomoći u ime svih institucija Grada Beograda koji su nosioci ove manifestacije.