četvrtak, 20. septembar 2018.

Promocija Beograda u Budimpešti

Promotivni karavan Turističke organizacije Beograda posetio je Budimpeštu gde je mađarskoj turističkoj privredi i medijima predstavljena turistička ponuda naše prestonice, saopštavaju iz Turističke organizacije Beograda.

 Promotivni događaj pod nazivom „Upoznajmo Beograd” je realizovan u okviru manifestacije ,,Mesec srpske kulture”, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Budimpešti i Kulturnim i dokumentacionim centrom Srba u Mađarskoj.

 Veliki broj gostiju, predstavnika turističkih agencija i medija iz Mađarske pozdravili su naš ambasador Rade Drobac, direktor Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj Milan Đurić, i direktor sektora za promocije TOB-a Jadranka Đorđević.

Usledila je multumedijalna prezentacija Beograda kao turističke destinacije za turiste iz Mađarske, sa fokusom na naše najznačajnije turističke atrakcije, kulturno i istorijsko nasleđe, Dunav kao jednu od okosnica ponude, zatim muzeje, događaje u Beogradu, gastronomiju, i druge segmente ukupne ponude grada. Prikazan je promotivni film o Beogradu koji je za ove potrebe preveden na mađarski jezik. Naši dramski umetnici Rade Marjanović, Jelena Jovičić, i muzičari Dragutin Dimitrijević i Uroš Ranković su izveli pesme o Beogradu tokom degustacije tradicionalnih srpskih kulinarskih specijaliteta.  U večernjim časovima, u saradnji sa Kulturnim i dokumentacionim centrom Srba u Mađarskoj, odigrana je poznata predstava „Kabare Beograd” u izvođenju glumaca Pozorišta na Terazijama.