četvrtak, 20. septembar 2018.

Otvoren 55. Beogradski međunarodni susret pisaca

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović svečano je danas otvorio jubilarni 55. Beogradski međunarodni susret pisaca koji se, do 24. septembra, održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

On je, u svečanoj sali Starog dvora, istakao značaj manifestacije i potrebu društva za knjigom – pisanom rečju, posebno kada je reč o najmlađima.

– Borba za opstanak knjige i pisane reči je možda i najvažnija u ovom trenutku za svest i duh naroda. Potrebno je književna dela što više približiti najmlađima. Prikloniti najmlađe knjizi je velika misija pred svima nama, a pisci treba da budu predvodnici te borbe – ukazao je Mladenović.

On je dodao da se nada da će podrška Grada Beograda ovoj manifestaciji u budućnosti biti veća, jer cilj je, kako je istakao, da knjiga pobedi.
Mladenović je učesicima poželeo lep i ugodan boravak u glavnom gradu Srbije, istakavši da se u Beogradu prepliću mnoge kulture i jezici. Takođe se zahvalio organizatoru manifestacije – Udruženju pisaca Srbije, jer istrajava u nameri promovisanja pisane reči.

Pokrovitelji manifestacije, koja je ove godine okupila 38 pisaca iz 24 zemlje, su Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.