četvrtak, 20. septembar 2018.

Gradonačelnik Radojičić razgovarao sa ambasadorom Austrije

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru ambasadora Austrije u Srbiji Nikolausa Luterotija. Radojičić je istakao da je najviše razgovarano o sistemu zdravstvene zaštite, javnom prevozu, ali i očuvanju životne sredine.

Gradonačelnik je ocenio da Beograd može mnogo da nauči na primeru Beča i Austrije, kada je sistem zdravstvene zaštite u pitanju.

–  Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo da ugostim ambasadora Austrije i sa njim razgovaram o temama poput investicija u zdravstvo. Austrija je poznata po izuzetnom nivou zdravstvene zaštite i velikim izdvajanjima za medicinu, a njihov zdravstveni sistem se ubraja među najbolje u svetu. Radićemo na tome da Beograd napreduje u ovoj oblasti jer su prevencija i briga o zdravlju građana prioriteti grada Beograda – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik i ambasador Austrije razgovarali su i o pitanju bezbednosti i saglasili se da je to jedan od najvažnijih indikatora kvaliteta života u velikim gradovima. Konstatovano je da su Beč i Beograd po tom pitanju dobro ocenjeni, ali i da se na tome konstantno mora raditi.

Luteroti  je  podsetio na posetu predsednika Austrije Aleksandra Van del Belena Beogradu, koja je zakazana za 17. oktobar. Tokom posete, naveo je ambasador, predsednik će u Skupštini grada Beograda prisustvovati prijemu koji će biti organizovan povodom obeležavanja nacionalnog praznika.

Gradonačelnik i ambasador su ocenili da je razgovor bio konstruktivan i nagovestili nastavak saradnje.