utorak, 25. septembar 2018.

Skupština grada imenovala direktore i v.d. direktore u jednom broju preduzeća

Skupština grada Beograda na današnjoj sednici donela je rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd. 

Umesto dugogodišnjeg direktora Gorana Aleksića, vršilac dužnosti direktora „Beogradskih elektrana” biće Rade Basta, na čelo JKP „Infostan tehnologije” će umesto Marka Mitića biti postavljen v.d. direktora Strahinja Danilović, dok će GSP „Beograd” zvanično umesto Željka Milkovića preuzeti kao vršilac dužnosti direktora Radiša Momčilović. 

Na funkciju v.d. direktora JP „Hipodroma Beograd” došao je Risto Kostov, koji će na ovoj funkciji zameniti Veljka Rosića, a dosadašnjeg direktora JKP „Gradska čistoća” Miroslava Bogdanovića zameniće Marko Popadić.

JKP „Gradske pijace” u naredne četiri godine vodiće Bojan Bajagić, a na čelu JKP „Zelenilo – Beograd” i JKP „Beograd-put” ostaju Slobodan Stanojević i Ivan Tejić. Takođe, na funkciji direktora JKP „Parking servis” ostaje Andrija Čupković, a čelno mesto u JKP „Pogrebne usluge” zadržao je Dragan Baltovski. Dosadašnji vršilac dužnosti direktora JP „Gradsko stambeno” Vladimir Brašić imenovan je za direktora ovog preduzeća. Na čelu JKP „Javno osvetljenje” ostaje Aleksandar Cincar-Poposki, dok na funkciju v.d. direktora „Gradskog centra za fizičku kulturu” dolazi Vladimir Janković. 

Vršilac dužnosti direktora JVP „Beogradvode” ostaje Nenad Đinđić, a funkciju direktora JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda” zadržao je Branislav Popović.