utorak, 25. septembar 2018.

Iz godine u godinu sve manji broj saobraćajnih nesreća

Odbornici Skupštine grada usvojili su na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Beograda za 2017. godinu. Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović podsetio je da ovaj izveštaj sekretarijat podnosi Skuštini grada treću godinu zaredom. 

– Izveštaj je napravljen na osnovu podataka koje dobijamo od MUP-a, odnosno Uprave saobraćajne policije. Važno je istaći da sve naše aktivnosti koje sprovodimo u preventivnom i svakom drugom smislu, ostvarujemo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. U prethodne četiri godine se konstantno evidentira smanjenje broja poginulih na ulicama Beograda i prvi put je taj broj manji od 100, odnosno 95. Naravno da ni tim brojkama niko ne može da bude zadovoljan, jasno je da može da se uradi i više i bolje – rekao je Rafailović. 

Prema njegovim rečima, Sekretarijat za saobraćaj sprovodi široki spektar aktivnosti, od onih koje Grad Beograd realizuje zajedno sa MUP-om do redovnih aktivnosti zaposlenih u sekretarijatu. 

– Imali smo i veliki broj kampanja, poput onih za bezbednost pešaka, biciklista, dok se projekat „Zone škole” posebno ističe. U poslednje četiri godine tim projektom je obuhvaćeno više od 150 škola, što podrazumeva složen proces izrade i implementacije projekata na terenu. Srećom, u zonama škole tokom 2017. godine nijedno dete nije nastradalo u saobraćajnim nesrećama – zaključio je Rafailović.