utorak, 23. oktobar 2018.

Kontrola taksi prevoza, isključena vozila bez propisnih tablica

U skladu sa planom koordinisanih akcija Sekretarijata za inspekcijske poslove, inspektori drumskog saobraćaja vršili su inspekcijski nadzor nad obavljanjem taksi prevoza putnika, saopšteno je iz ovog sekretarijata. 

Kako se navodi u saopštenju, kontrola taksi prevoza putnika izvršena je i u noći između 20. i 21. oktobra kada je inspektor drumskog saobraćaja, uz asistenciju pripadnika interventne i komunalne policije, izvršio vanredni inspekcijski nadzor i tom prilikom na 10 dana isključio iz saobraćaja jedno vozilo prevoznika koji je obavljao taksi prevoz bez „TH” registarskih oznaka. Zbog ponovljenih prekršaja, iz saobraćaja su na period od 30 dana isključena vozila dva prevoznika koji su obavljali taksi prevoz sa dozvolama izdatim van Beograda. 

Tokom iste akcije, inspektor je doneo i rešenje kojim je od lica koje nije registrovano za obavljanje taksi prevoza putnika oduzeto vozilo marke „reno”.
Na poziv i uz asistenciju pripadnika komunalne policije, juče je inspektor doneo još jedno rešenje kojim je oduzeto vozilo marke „škoda”. 

Inspekcija za drumski saobraćaj je u toku ove godine oduzela ukupno četrnaest vozila od lica koja nisu registrovana za obavljanje taksi prevoza putnika. Protiv svih lica biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka, navodi se u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove.