četvrtak, 15. novembar 2018.

Otvoren 15. Dečji festival „Pozorište Zvezdarište”

Predsednik opštine Zvezdare Miloš Ignjatović svečano je otvorio 15. Dečji pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište”  pod pod sloganom „Odrastanje” u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, saopšteno je iz ove opštine.

Miloš Ignjatović je rekao da je za 15 godina Festival, koji je pre svega namenjen najmlađoj publici, postao poznat i van granica naše zemlje.
–Pozivam sve mališane da uživaju u predstavama koje su na programu Festivala i da odavde ponesu mnogo lepih uspomena – rekao je on.

U takmičarskom programu biće izvedeno 14 predstava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, o čijim nagradam će odlučivati Stručni žiri i Dečji žiri. 

I ove godine u ulozi Dečijeg žirija biće deca uz podršku Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade - Asitež Srbija. 

U pratećem programu „Zvezdarišta” posetioce očekuje niz zanimljivih sadržaja u znaku odrastanja. U čast jubileja ove godine će u jednom od pratećih programa Festivala biti priređena retrospektiva sa osvrtom na 15 godina Festivala i rada Asitež Srbija.

Predstave će biti igrane na scenama Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, pozorište lutaka „Pinokio”, pozorišta „Pan teatar”, pozorišta „Puž” i malog pozorišta „Duško Radović”. Ulaznice za sve predstave su besplatne.