subota, 1. decembar 2018.

Vesić: Beograđane za Novu godinu očekuje trodnevni spektakl

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je večeras na platou ispred UK „Vuk Karadžić” i Opštine Zvezdara otvaranju Trga bajki, čime je počela „Beogradska zima”. Vesić je tom prilikom naglasio da će „Beogradska zima” trajati do kraja januara, dok je za 4. decembar najavio konferenciju za medije i spisak izvođača na spektakularnom dočeku Nove godine, koji će trajati tri dana.

Događaju je prisustvovala zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, kao i direktor UK „Vuk Karadžić” Svetislav Goncić.

– Kao i svakog 1. decembra, otvaramo „Beogradsku zimu” i to tradicionalno radimo na Trgu bajki ispred Opštine Zvezdara. Ovo je samo jedna od brojnih manifestacija koje će biti održane tokom naredna dva meseca, sa skoro 500 sati programa. Na taj način želimo da sugrađanima, naročito najmlađima obezbedimo kvalitetan program u decembru i januaru. Osim Trga bajki, 15. decembra pustićemo u rad klizalište na Trgu Nikole Pašića, koje će se, za razliku od prethodnih godina, prostirati oko fontane – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Trg otvorenog srca se ove godine izmešta sa Trga republike zbog radova i nalaziće se na početku Knez Mihailove ulice, u blizini Obilićevog venca.

– Na tom mestu nalaziće se jelka i „Trg otvorenog srca” će i ove godine imati tradicionalno bogat program. Ove godine kao novinu imamo bioskop na otvorenom koji će se nalaziti na novoizgrađenom platou na Slaviji. Dečji kulturni centar takođe priprema svoj program, dok će u januaru primat preuzeti „Božićno seoce„ kod Hrama Svetog Save. Ne bi trebalo zaboraviti ni manifestaciju „Ulica otvorenog srca”, koja će biti održana, kao i uvek, na više lokacija. Grad Beograd je obezbedio da ove godine manifestacija „Beogradska zima” bude kvalitetnija nego prošle i nadam se da će sugrađani, naročito najmlađi, zaista uživati – dodao je zamenik gradonačelnika.

Kada je u pitanju doček Nove godine, naveo je Vesić, trebalo bi napomenuti da će biti realizovan u tri večeri, 30, 31. decembra i 1. januara.

– Na konferenciji za medije 4. decembra objavićemo spisak izvođača i moram da kažem da smo spremili pravi spektakl. Koncept je donekle izmenjen – 31. decembra je „klasičan doček”, dan ranije ćemo imati di-džejeve i to će biti namenjeno mlađoj publici, dok smo za 1. januar pripremili malo drugačiji program. U „Sava centru” će biti klasične muzike i mislim da će biti za svakoga po nešto. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u kreiranju programa i preostaje nam da naredne praznične dane provedemo uživajući – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović zahvalio je Gradu Beogradu i UK „Vuk Karadžić”  jer „Beogradska zima” i ove godine, četvrti put zaredom, počinje na Trgu bajki.

– Nadam se da će svi Beograđani, a naročito Zvezdarci doći i povesti svoje najmlađe da zajedno uživamo tokom prazničnih dana – rekao je Ignjatović.

Svetislav Goncić je prisutne obavestio da se raspored dešavanja i predstava može pronaći na Trgu bajki, ali i na web-sajtu UK „Vuk Karadžić”.