četvrtak, 13. decembar 2018.

Opština Voždovac proslavila krsnu slavu

Gradska opština Voždovac danas je obeležila svoju krsnu slavu – Sveti apostol Andrej Prvozvani.

Svečanost je počela u Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, a nastavljena je u holu Opštine, gde su predsednik opštine Aleksandar Savić i predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković čestitali građanima Voždovca slavu.

Savić je podsetio na rezultate ostvarene tokom protekle godine i izrazio zadovoljstvo postignutim. On je istakao da je Opština približena građanima kroz uspostavljanje dobre komunikacije sa pojedincima - kroz susrete, sastanke, razgovore, prijeme u Opštini, mesnim zajednicama ili na terenu.

– Taj način komunikacije je rezultirao odličnom saradnjom, jer smo na licu mesta mogli da uvidimo probleme građana i da na njih reagujemo i tako da ubrzamo neke procese koji su kočili funkcionisanje Opštine i realizaciju projekata – rekao je Savić.

Mirković je apostrofirao odluke koje je su donete tokom 2018. godine, a posebno je istakao činjenicu da i pozicija i opozicija podržavaju predloge koji su dobri za građane.  On je zahvalio na svim sugestijama, ali i kritike koje su upućene na račun opštinskog rukovodstva, jer je time postignuto da se radi i više i bolje za Voždovac.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, kao i đaci sa profesorima iz Liceja u grčkom gradu Liksuriju, zajedno sa svojim domaćinima, učenicima Osme gimnazije, na čelu sa direktorkom Irenom Brajović.