nedelja, 13. januar 2019.

Vesić deci u Leposaviću podelio paketiće

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je danas opštinu Leposavić na Kosovu i Metohiji, gde je mališanima u Predškolskoj ustanovi „Naša radost” podelio paketiće.

Kako je rekao za Tanjug, Beograd možda jeste kilometarski daleko, ali je glavni grad svih Srba bilo gde da žive.

– Beograd je mesto gde je naš predsednik, naša vlada i vojska, i odakle mi pokušavamo da uradimo ono što je dobro za naš narod. Grad Beograd je uz Srbe koji žive na KiM, jer želimo da pokažemo da u ovim teškim trenucima zaista hoćemo da budemo tu za vas i da vam pomognemo da preživimo iskušenja u kojima se nalazimo – rekao je Vesić.

On je naglasio da Beograd, kao glavni i najveći grad u Srbiji, ima obavezu da pomaže srpski narod gde god da se on nalazi.

– Danas smo ovde u Leposaviću, sutra ćemo biti u nekom drugom mestu, ali želim da znate da ćemo uvek biti uz vas i da ćete to već videti ove godine tako što ćemo ovde uraditi neke lepe projekte koji će vam omogućiti da živite bolje – istakao je Vesić.

Naveo je da su pred nama velika iskušenja i da moramo da budemo zajedno jer, kako je rekao, samo ako kao narod budemo jedinstveni i sledili jedinstvenu politiku, možemo da pobedimo.

– To jedinstvo nije baš bila odlika Srba u prošlosti, ali vreme je da to promenimo i da konačno vodimo istu politiku i da se borimo za naše interese – rekao je Vesić i mališanima poželeo srećnu Novu godinu.

Osim poklona, za mališane je održana i interaktivna predstava „Novogodišnja bajka”, u kojoj je učestvovao naš poznati glumac Svetislav Bule Goncić.
Posle obilaska Predškolske ustanove „Naša radost”, Vesić će se u zgradi Opštine Leposavić sastati sa predstavnicima te opštine, sa predsednikom Zoranom Todićem na čelu, nakon čega će obići Hram Svetog Vasilija Ostroškog.

Kako je predviđeno, Vesić će u Leposaviću večeras prisustvovati proslavi srpske Nove godine, a tokom dana posetiće i Kosovsku Mitrovicu.

Sa Goranom Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije su i član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, direktor CEBEF-a Damir Handanović, direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić” Svetislav Bule Goncić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević, direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić, direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Radosavljević.